Opečená nádivka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 6 ks vejce 30 g máslo 6 ks houska masový vývar tuk na vymazání 450 g uzené maso mletý černý pepř 2 lžíce sekané kopřivy
Postup Opečená nádivka
Postup přípravy receptu
-
Uzené maso nakrájíme na menší kousky, housky pokrájíme na kostičky, zvlhčíme je masovým vývarem, rozšlehanými žloutky a necháme krátce prosáknout
K namočeným houskám přidáme maso, sůl, pepř, jemně usekané kopřivy a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků
Troubu předehřejeme na 170 °C, formu dobře vymastíme
Hotovou nádivku uhladíme do připravené formy a zvolna pečeme asi 40 minut
Když je nádivka upečená, vyklopíme ji z formy, nakrájíme na silnější plátky, které na suché teflonové pánvi asi 4 minuty z každé strany opékáme
Opečenou nádivku servírujeme se zeleninovou oblohou.