Opečená nádivka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
6 ks vejce
30 g máslo
6 ks houska
masový vývar
tuk na vymazání
450 g uzené maso
mletý černý pepř
2 lžíce sekané kopřivy

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso nakrájíme na menší kousky, housky pokrájíme na kostičky, zvlhčíme je masovým vývarem, rozšlehanými žloutky a necháme krátce prosáknout

  2. K namočeným houskám přidáme maso, sůl, pepř, jemně usekané kopřivy a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků

  3. Troubu předehřejeme na 170 °C, formu dobře vymastíme

  4. Hotovou nádivku uhladíme do připravené formy a zvolna pečeme asi 40 minut

  5. Když je nádivka upečená, vyklopíme ji z formy, nakrájíme na silnější plátky, které na suché teflonové pánvi asi 4 minuty z každé strany opékáme

  6. Opečenou nádivku servírujeme se zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!