Ondrášovy hranolky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 špetky sůl
4 ks vejce
majonéza
kečup
4 plátky debrecínka
1 - 2 špetky mletý pepř
2 - 3 špetky mletá paprika
100 g anglická slanina
250 g bramborové hranolky
4 plátky uzené rolované plecko

Postup přípravy receptu

  1. Zmrazené hranolky propláchneme vlažnou vodou a osušíme je

  2. Na rozpálenou pánev (bez oleje) vsypeme hranolky. Při smažení je prohazujeme, aby se opekly ze všech stran. Před dokončením přidáme kousky libové anglické slaniny, osolíme a přidáme červenou ostřejší papriku

  3. Do misky na "buličí oka" - tvar srdce - si vložíme nejprve plátky uzeného rolovaného plecka, pak rozklepneme vajíčka a na ně položíme plátek debrecínky nebo kolečko šunkového salámu. Osolíme, opepříme, přidáme mletou červenou papriku. Misku přikryjeme pokličkou s otvory a vložíme na 3 minuty do mikrovlnné trouby

  4. Usmažené hranolky servírujeme na talíř, přidáme hotová vejce a každé doplníme lžičkou majonézy nebo tatarské omáčky. Také hranolky doplníme tatarkou a kečupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!