Dušené vepřové na pórku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
4 ks cibule
sádlo
1 ks pórek
1 kelímek kysaná smetana
2 lžíce hladká mouka
600 g vepřové maso
podle chuti
sůl
mléko
drcený kmín
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme najemno. Česnek prolisujeme a pórek nakrájíme na kolečka. Vepřové si nakrájíme na plátky nebo na kostky.

  2. Na sádle si zpěníme cibuli. Na ní orestujeme nakrájené vepřové maso. Přidáme nakrájený pórek, česnek, osolíme, opepříme, přidáme trochu kmínu, sladké papriky, podlijeme vodou a necháme dusit do změknutí.

  3. Rozkvedláme si v mléce zakysanou smetanu a hladkou mouku, nalijeme na maso, zamícháme a vepřové na pórku necháme provařit. Podle chuti můžeme ještě přidat česnek.

  4. Dušené vepřové na pórku podáváme s těstovinami nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!