Dušené vepřové kolínko se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 konzerva rajčata
200 g cibule
0 l šlehačka
5 ks jalovec
1 ks bobkový list
1 ks zelená paprika
2 lžičky mletá sladká paprika
1 kg přední vepřové koleno
1 konzerva kukuřičné zrno

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová kolínka zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Přidáme bobkový list a rozdrcený jalovec. Necháme přejít varem, zmírníme plamen a 20 minut vaříme, pak vyjmeme.

  2. Kůži nařízneme do kosočtverců a opaprikujeme. Kolínka dáme do velkého pekáče, vložíme doprostřed horké trouby, často podléváme přeceděným vývarem, dbáme, aby dno bylo vždy pokryté.

  3. Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. Papriky nakrájíme na čtvrtky, semeník odstraníme, nakrájíme na široké kusy. Obojí přidáme po 25 minutách ke kolenům. Kukuřici a odkapaná rajčata přidáme až o 10 minut později. Poté zjemníme smetanou a zeleninu ochutíme.

  4. Dušené vepřové kolínko se zeleninou podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!