Dušené telecí se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 svazeček petrželka
5 ks brambory
1 ks cibule
100 g sádlo
1 ks pórek
3-4 ks mrkev
kost morková
300 g telecí maso
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na malé tenké kousky. Zeleninu očistíme a oloupeme. Brambory a celer nakrájíme na plátky, mrkev, cibuli a pór na kolečka. Všechno osolíme, opepříme, opaprikujeme.

  2. Do nádoby, kterou lze vodotěsně uzavřít, vložíme nejprve sádlo, pak střídavě vrstvu zeleniny a masa. Nepřilévá se žádná tekutina. Navrch položíme morkovou kost. Uzavřeme a vaříme v páře 2 hodiny.

  3. Morkovou kost vyjmeme a jídlo podáváme ozdobené petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!