Kuře na broskvích recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžička solamyl
1 dl voda
olivový olej
bramboráčky
4 - 8 porcí kuřecí horní stehno
2 - 3 lžíce směs koření na kuře
8 ks menší broskev

Postup přípravy receptu

  1. Porce kuřete (třeba kuřecí stehna) dobře očistíme, omyjeme vodou a necháme okapat

  2. Okořeníme je směsí koření na kuře a potřeme olivovým olejem

  3. Rozpálíme si hlubší pánev nebo hrnec s poklicí a jednotlivé porce do ní vložíme kůží naspod

  4. Pak maso otočíme a přikryjeme poklicí. Necháme chvíli zapékat (asi 10 minut)

  5. Maso znovu otočíme, osolíme a přidáme půlky odpeckovaných broskví. Podusíme společně s masem asi 5 minut

  6. Ve vodě si rozmícháme solamyl a přilijeme ho k masu, zamícháme. Necháme krátce povařit a pánev odstavíme

  7. Kuře na broskvích podáváme s bramboráčky, které vzniklou omáčkou přeléváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!