Dušené mleté maso recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
60 g máslo
3 ks brambory
1 cibule
1 ks celer
5 ks rajče
2 ks mrkev
1 lžíce polohrubá mouka
400 g mleté maso
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na polovině másla lehce opečeme za stálého míchání mleté maso, na druhé polovině másla uděláme jíšku.

  2. K masu přidáme nakrájenou cibuli, jíšku rozředěnou vodou a ostatní přísady jako celer, mrkev a rajčátka (pokrájené na kostičky nebo nastrouhané na hrubo). Ochutíme solí, pepřem a necháme dusit asi 1/2 hodiny, až je směs měkká.

  3. Dušené mleté maso podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!