Dušené lišky na paprice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
máslo
1 ks cibule
250 ml smetana
kmín
500 g lišky
2 lžíce hladká mouka
mletá paprika
1 šálek zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Lišky očistíne a můžeme je i nakrájet. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.

  2. Ve větší pánvi rozpustíme máslo, cibuli na něm necháme zrůžovět a přisypeme očištěné houby. Lišky chvíli restujeme. Potom přidáme do pánve vývar, ochutíme kmínem, octem, solí, paprikou a chvíli dusíme.

  3. Ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme ke směsi v pánvi. Ještě chvíli necháme vařit.

  4. Hotové dušené lišky na paprice podáváme s pečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!