Dušené kyselé zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

24 g cibule
24 g cukr krupice
3 g polohrubá mouka
12 g rostlinný olej
240 g kyselé zelí

Postup přípravy receptu

  1. Z kysaného zelí vymačkáme lák, potom zelí odvážíme, propláchneme vodou na hrubém sítu a na prkénku nožem křížem pokrájíme na 2 - 3 cm velké kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Do kastrolu nalijeme olej a zpěníme na něm cibulku, přidáme zelí, cukr, podlijeme asi 100 ml vody a přikryté dusíme do změknutí, což trvá cca 2 hodiny (podle druhu zelí). Nakonec vmícháme mouku a dusíme, až se na dně kastrolu neobjevuje tekutina, minimálně však 10 minut.

  3. Dušené kyselé zelí podáváme jako přílohu k vepřovému masu, sekané či pečené jitrnici apod.

  4. Energetická hodnota: 376kJ / 100 g, 700kJ / na porci


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!