Dušené kyselé zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 24 g cibule 24 g cukr krupice 3 g polohrubá mouka 12 g rostlinný olej 240 g kyselé zelí
Postup Dušené kyselé zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Z kysaného zelí vymačkáme lák, potom zelí odvážíme, propláchneme vodou na hrubém sítu a na prkénku nožem křížem pokrájíme na 2 - 3 cm velké kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Do kastrolu nalijeme olej a zpěníme na něm cibulku, přidáme zelí, cukr, podlijeme asi 100 ml vody a přikryté dusíme do změknutí, což trvá cca 2 hodiny (podle druhu zelí). Nakonec vmícháme mouku a dusíme, až se na dně kastrolu neobjevuje tekutina, minimálně však 10 minut.
Dušené kyselé zelí podáváme jako přílohu k vepřovému masu, sekané či pečené jitrnici apod.
Energetická hodnota: 376kJ / 100 g, 700kJ / na porci