Dušené kuře se sladkými brambory a dýní recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks česnek 1 lžička sůl 1 ks velká cibule 1 lžíce slunečnicový olej 150 g sušené švestky 300 ml drůbeží vývar 1 lžička čerstvě mletý černý pepř 450 g sladké brambory 2 ks skořicová kůra 2 kg porcované kuře stažené z kůže 450 g dýně nebo tykev na ozdobu 1 snítka petržel
Postup Dušené kuře se sladkými brambory a dýní recept
Postup přípravy receptu
-
Ve velkém kastrolu rozpálíme olej a důkladně na něm kousky kuřete bez kůže osmahneme. Přidáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, skořicovou kůru a opékáme ještě asi 10 minut.
Ochutíme solí a trochou pepře. Přidáme oloupaný česnek, sladké brambory bez slupky, oloupanou a nakrájenou dýni nebo tykev, vývar a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a pod pokličkou dusíme na mírném ohni asi 45 minut, až je kuře hotové a zelenina měkká.
K téměř hotovému dušenému kuřeti přidáme sušené švestky a necháme je 5 minut prohřát, až nasáknou vývarem a změknou.
Dušené kuře se sladkými brambory a dýní přelijeme do nahřáté servírovací mísy, ozdobíme petrželkou a podáváme.