Dušené kuře se sladkými brambory a dýní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks česnek
1 lžička sůl
1 ks velká cibule
1 lžíce slunečnicový olej
150 g sušené švestky
300 ml drůbeží vývar
1 lžička čerstvě mletý černý pepř
450 g sladké brambory
2 ks skořicová kůra
2 kg porcované kuře stažené z kůže
450 g dýně nebo tykev
na ozdobu
1 snítka petržel

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém kastrolu rozpálíme olej a důkladně na něm kousky kuřete bez kůže osmahneme. Přidáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, skořicovou kůru a opékáme ještě asi 10 minut.

  2. Ochutíme solí a trochou pepře. Přidáme oloupaný česnek, sladké brambory bez slupky, oloupanou a nakrájenou dýni nebo tykev, vývar a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a pod pokličkou dusíme na mírném ohni asi 45 minut, až je kuře hotové a zelenina měkká.

  3. K téměř hotovému dušenému kuřeti přidáme sušené švestky a necháme je 5 minut prohřát, až nasáknou vývarem a změknou.

  4. Dušené kuře se sladkými brambory a dýní přelijeme do nahřáté servírovací mísy, ozdobíme petrželkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!