Dušené kuře s ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžička sůl
2 lžíce rum
2 lžíce olivový olej
1 ks velká cibule
50 g sušené švestky
50 g sušené meruňky
2 ks velké jablko
0.5 lžičky mletý černý pepř
4 ks kuřecí řízek
150 ml bílé nebo červené víno

Postup přípravy receptu

  1. Meruňky a švestky namočíme do rumu s vodou, uvedeme do varu a dvě minuty povaříme. Vypneme, dáme okapat a necháme zchladnout.

  2. Na oleji smažíme na poloviční kolečka pokrájenou cibuli (na vyšším plameni). Po dvou minutách přisypeme oloupaný a rozdrcený česnek, osmahneme dozlatova. Přidáme rozpůlené kuřecí řízky a pár minut je opékáme. Otáčíme, aby se osmahly ze všech stran.

  3. K masu přihodíme oloupaná a na kostky nakrájená jablka, švestky, meruňky a promícháme. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem (všeho podle chuti) a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, přikryjeme pokličkou a na malém plameni dusíme asi 20 minut do změknutí masa.

  4. Dušené kuře s ovocem podáváme s bramborem, vhodná je i rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!