Adventní perníkový věnec recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
4 ks vejce
vejce
50 g máslo
1 lžíce kakao
100 g med
150 g cukr moučka
250 g cukr moučka
1 lžička soda
1 lžička citronová šťáva
650 g celozrnná pšeničná mouka
0,5 balíčků perníkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme vejce, med, rozpuštěné máslo, cukr, perníkové koření, sodu, kakao a nakonec mouku. Zpracujeme těsto, které necháme v ledničce odležet tak 1 hodinu

  2. Těsto si rozválíme na plát, podle hrnce si vykrojíme kulatý tvar věnce a prostředek vykrojíme třeba miskou, aby prostředek měl také kulatý tvar

  3. Ze zbytku těsta si vykrajujeme například hvězdičky, do kterých po upečení ihned zapíchneme svíčku, kterou budeme chtít mít na věnci a necháme to i se svíčkou vychladnout. Pokud to neuděláte hned po vyjmutí z trouby, pak se to bude lámat

  4. Perníkový věnec pečeme v rozehřáté troubě při teplotě 200 °C asi 15 minut. Po vychladnutí pomažeme rozšlehaným vejcem spolu s vodou

  5. Upečený adventní věnec zdobíme bílkovou polevou z 1 bílku, cukru moučka a citronové šťávy. Polevu šleháme ručně asi 20 minut. Poleva dobře drží a výborně se s ní pracuje

  6. Adventní perníkový věnec krásně ozdobí sváteční stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!