Dušené kuře po selsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
2 lžíce máslo
1 svazeček petrželka
3 ks cibule
1 ks kuře
3 ks mrkev
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a prolisujeme. Kuře očistíme a naporcujeme na 8 dílů. Osolíme jej, opepříme a potřeme česnekem.

  2. Cibule a mrkve oloupeme a nakrájíme na kolečka. Petrželku opereme a nasekáme.

  3. V kastrolu rozehřejeme máslo s olejem a porce kuřete na něm osmažíme ze všech stran dozlatova. Přidáme cibuli, mrkev a petrželku a lehce osmahneme. Vše podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka.

  4. Hotové porce kuřete podáváme s vařenými brambory a přeléváme vydušenou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!