Pečená jarní zelenina recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 ks cuketa
2 ks mrkev
2 ks šalotka
3 ks žampiony
olivový olej
2 ks jarní cibulka
římský kmín
2 řapíky řapíkatý celer
8 ks nové brambory
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu důkladně očistíme, brambory neloupeme. Brambory, žampiony a šalotku rozčtvrtíme, mrkev, jarní cibulku a řapíkatý celer nakrájíme na širší kolečka, cuketu nakrájíme na větší kostky

  2. Rozehřejeme si troubu na 180 °C. Brambory dáme do pekáčku, osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a vložíme do trouby. Pečeme je asi 35 minut. Pak přidáme mrkev a pečeme dalších 15 minut. Nakonec přidáme zbylou zeleninu, římský kmín, podle potřeby ještě olivový olej a zeleninu pečeme asi ještě 15 minut

  3. Pečenou jarní zeleninu podáváme jen tak samotnou nebo jako přílohu k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!