Mražený kokosový dezert recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

50 g máslo
2 dl mléko
mléko
2 lžíce cukr krupice
6 lžic sušené mléko
2 balíčky vanilkový cukr
strouhaný kokos
2 hrstě strouhaný kokos
3 kelímky bílý jogurt
2 kelímky měkký tvaroh
cornflakes
1 balíček kokosový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Na recept i následné mražení použijeme kulatou formu na dezerty s odepínatelným okrajem

  2. Na míchání krému použijeme větší misku. Promícháme tvaroh s jogurtem a vanilkovým cukrem. Uvaříme si hustý pudink - z mléka, kokosového prášku a krupicového cukru. Ještě teplý pudink vmícháme k tvarohovému základu. Přidáme kokos a rozpuštěné máslo. Nakonec zahustíme sušeným mlékem

  3. Formu vysypeme cornflakes (vrstva asi 1,5cm), pokapeme mlékem. Vlijeme tvarohovo-kokosový krém a znovu posypeme po celé ploše cornflakes a nakonec trochou kokosu. Kokosový dezert vložíme do mrazáku a necháme dobře ztuhnout

  4. Mražený kokosový dezert před podáváním vyndáme alespoň na 10 - 20 minut z mrazáku, aby se dal dobře nakrájet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!