Dušené hovězí s paprikou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 lžička sůl
250 ml vývar
2 ks větší cibule
600 g hovězí kližka
omáčka
2 lžíce olej
1 lžička sůl
250 ml vývar
40 g hladká mouka
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
1 ks žlutá paprika
0.5 lžičky mletý černý pepř
příloha
1 lžíce máslo
500 g těstoviny (vrtule)
na ozdobu
0.5 svazku bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny si připravíme podle návodu na obalu.

  2. Maso nakrájíme na kostky. Cibuli nasekáme nadrobno. Papriky očistíme a nakrájíme na kostičky.

  3. Rozehřejeme olej a cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme maso a ze všech stran ho opečeme. Osolíme, zalijeme vývarem, přiklopíme pokličku a dusíme doměkka. Občas promícháme. Měkké maso vyndáme a udržujeme teplé.

  4. Základ zaprášíme moukou a krátce orestujeme. Potom přilijeme vývar a dobře provaříme. Rozehřejeme olej a přidáme papriky. Orestujeme je do zesklovatění.

  5. Maso dáme do hrnce, provařenou omáčku procedíme na maso a přidáme orestované papriky. Osolíme, opeříme a ještě 10 minut povaříme.

  6. Těstoviny smícháme se lžící másla a jednotlivé porce masa na talířích posypeme najemno nasekanou bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!