Dušené hovězí s paprikou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 1 lžička sůl 250 ml vývar 2 ks větší cibule 600 g hovězí kližka omáčka 2 lžíce olej 1 lžička sůl 250 ml vývar 40 g hladká mouka 1 ks červená paprika 1 ks zelená paprika 1 ks žlutá paprika 0.5 lžičky mletý černý pepř příloha 1 lžíce máslo 500 g těstoviny (vrtule) na ozdobu 0.5 svazku bazalka
Postup Dušené hovězí s paprikou recept
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny si připravíme podle návodu na obalu.
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli nasekáme nadrobno. Papriky očistíme a nakrájíme na kostičky.
Rozehřejeme olej a cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme maso a ze všech stran ho opečeme. Osolíme, zalijeme vývarem, přiklopíme pokličku a dusíme doměkka. Občas promícháme. Měkké maso vyndáme a udržujeme teplé.
Základ zaprášíme moukou a krátce orestujeme. Potom přilijeme vývar a dobře provaříme. Rozehřejeme olej a přidáme papriky. Orestujeme je do zesklovatění.
Maso dáme do hrnce, provařenou omáčku procedíme na maso a přidáme orestované papriky. Osolíme, opeříme a ještě 10 minut povaříme.
Těstoviny smícháme se lžící másla a jednotlivé porce masa na talířích posypeme najemno nasekanou bazalkou.