Dušené hovězí maso s hráškem a mrkví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 lžička kmín
80 g sádlo
2 ks mrkev
1 kostka masox
2 lžíce hladká mouka
500 g hovězí maso
1 balíček mražený hrášek
1 lžíce worcestrová omáčka
1 balíček mražená mrkev
podle chuti
sůl
citron
cukr krupice
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme.

  2. Sádlo rozpustíme v kastrolu a osmažíme na něm cibuli, dokud nezesklovatí. Přidáme maso a zprudka opékáme, dokud se maso nezatáhne a nepustí šťávu. Pak hovězí maso osolíme, okmínujeme a opepříme. Podlijeme vývarem připraveným z kostky masoxu a hrnku horké vody. Hovězí necháme na mírném ohni dusit pod pokličkou asi 2 hodiny (podle druhu masa).

  3. Mrkev oškrábeme a nakrájíme. Osmahneme ji na másle, pak přisypeme i mraženou mrkev s hráškem a ještě chvíli smažíme, dokud mražená zelenina nepovolí. Posolíme, pokapeme worcestrovou omáčkou a citronovou šťávou, podle chuti můžeme osladit lžičkou cukru. Mrkvovou směs přidáme k masu a společně dusíme do změknutí masa. Hovězí maso s hráškem a mrkví podle potřeby podléváme, na závěr zahustíme jíškou.

  4. Dušené hovězí s hráškem a mrkví podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!