Dušené hovězí maso s hráškem a mrkví recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 1 lžička kmín 80 g sádlo 2 ks mrkev 1 kostka masox 2 lžíce hladká mouka 500 g hovězí maso 1 balíček mražený hrášek 1 lžíce worcestrová omáčka 1 balíček mražená mrkev podle chuti sůl citron cukr krupice mletý pepř
Postup Dušené hovězí maso s hráškem a mrkví recept
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme.
Sádlo rozpustíme v kastrolu a osmažíme na něm cibuli, dokud nezesklovatí. Přidáme maso a zprudka opékáme, dokud se maso nezatáhne a nepustí šťávu. Pak hovězí maso osolíme, okmínujeme a opepříme. Podlijeme vývarem připraveným z kostky masoxu a hrnku horké vody. Hovězí necháme na mírném ohni dusit pod pokličkou asi 2 hodiny (podle druhu masa).
Mrkev oškrábeme a nakrájíme. Osmahneme ji na másle, pak přisypeme i mraženou mrkev s hráškem a ještě chvíli smažíme, dokud mražená zelenina nepovolí. Posolíme, pokapeme worcestrovou omáčkou a citronovou šťávou, podle chuti můžeme osladit lžičkou cukru. Mrkvovou směs přidáme k masu a společně dusíme do změknutí masa. Hovězí maso s hráškem a mrkví podle potřeby podléváme, na závěr zahustíme jíškou.
Dušené hovězí s hráškem a mrkví podáváme s vařenými brambory.