Smažená kuřecí prsa plněná kuřecími játry recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
strouhanka
50 ml mléko
500 g kuřecí prsa
hladká mouka
3 ks kuřecí játra
čerstvě mletý černý pepř
slunečnicový olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou a pokrájíme na řízky. Poté řízky přes folii naklepeme a z obou stran osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem. Každý řízek ještě potřeme stroužkem prolisovaného česneku

  2. Kuřecí játra omyjeme, osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou a zbavíme nepotřebných častí. Na jednu polovinu řízku položíme jeden kus kuřecích jater, přes který přeložíme druhou polovinou řízku a okraje řízku jemně přitlačíme rukou

  3. Naplněné kuřecí řízky obalíme z obou stran v hladké mouce, poté ve vejcích rozšlehaných s mlékem a solí a nakonec ve strouhance. Ve zbytku vajec rozšleháme zbylou mouku a z této směsi úplně na závěr usmažíme vikárku, o kterou je u nás doma doslova boj

  4. V pánvi pomalu rozehřejeme olej, přitom dostatečnou teplotu oleje ověříme vhozením drobečků, pokud olej zasyčí, to znamená, že má správnou teplotu. Do oleje vložíme obalené kuřecí řízky, přikryjeme pokličkou, teplotu o něco snížíme a smažíme pomalu asi 4 - 5 minut po jedné straně, aby se propekla i kuřecí játra

  5. Pokud jsou smažené řízky přikryté, obal se krásně nafoukne. Když už jsou řízky pěkně do zlato-žluta osmažené z jedné strany, řízky obrátíme a pod pokličkou je pomalu smažíme do zlato-hnědé barvy z druhé strany, zase cca 4 - 5 minut

  6. Smažená kuřecí prsa plněná kuřecími játry dáme odsát od přebytečného tuku na papírovou kuchyňskou utěrku a poté podáme s bramborovým pyré. Jde o velmi chutnou obměnu naplněných smažených kuřecích řízků. Není to mnoho práce a výborný oběd je rychle hotový. Chutné zvláště jako hlavní chod po výborné polévce z domácích kuřecích drobů s domácími těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!