Dušené filé v zelenině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
10 ks brambory
8-10 porcí filé
podle chuti
1 lžička sůl
drcený kmín
6-8 ks kořenová zelenina
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu a brambory očistíme. Můžeme použít i mraženou zeleninu. Zeleninu spolu s oškrábanými brambory vložíme na pečící papír na plech.

  2. Na to poklademe plátky rybího filé a podlijeme vodou. Plech zakryjeme a dusíme asi 15 minut. Poté filé trochu osolíme, opepříme, okmínujeme a dle chuti poprášíme červenou paprikou. Filé v zelenině dusíme odkryté do odpaření tekutiny. Pak vše zalijeme rozšlehaným vejcem a filé necháme jen krátce zapéct.

  3. Dušené filé v zelenině ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!