Dušené drůbeží s květákem po arabsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 dl olej
2 ks cibule
2 lžíce rajčatový protlak
1 ks květák
400 g kuřecí stehenní řízek
podle chuti
sůl
mletá skořice
mletý bílý pepř
mletý koriandr
mletý hřebíček

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Vložíme je do vroucí osolené vody a asi 5 minut je povaříme. Scedíme je a necháme oschnout a vychladnout.

  2. Zatím podle potřeby očistíme kuřecí maso. Omyjeme je, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.

  3. Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej a květák na něm orestujeme dorůžova. Pak jej vyjmeme. Do pánve po květáku vložíme maso a zprudka jej necháme zatáhnout. Přidáme cibuli a česnek a orestujeme dozlatova. Pak olej slijeme. Maso okořeníme, osolíme a zalijeme vodou. Pod pokličkou dusíme asi 30 minut.

  4. Potom přidáme protlak, opečený květák a ještě asi 10 minut společně dusíme, až je vše měkké. Pokrm by neměl mít mnoho šťávy.

  5. Hotové kuřecí maso s květákem podáváme s rýži nebo kroketami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!