Dušené cukety po samurajsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 ks šalotka
2 lžíce sójová omáčka
4 ks menší cuketa
200 g mleté vepřové maso
2 lžíce rýžové víno
2 lžíce kukuřičná moučka
2 lžíce čestvý zázvor
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cukety omyjeme a nakrájíme na asi 4 cm dlouhé špalíčky, které vydlabeme a trochu zasypeme kukuřičnou moučkou. Šalotku omyjeme a pokrájíme nadrobno. Zázvor nastrouháme. Zázvor čerstvý můžeme v receptu nahradit i lžičkou mletého zázvoru.

  2. V míse si smícháme mleté maso s šalotkou, čerstvým zázvorem, vínem, sójovou omáčkou, kukuřičnou moučkou. Lehce osolíme a touto směsí naplníme cukety.

  3. V hluboké pánvi rozehřejeme olej. Na mírném stupni osmahneme špalíčky cuket ze všech stran mírně dohněda. Poté podlijeme 2 dl vody a pod pokličkou dusíme stále na mírném ohni doměkka, než se vydusí téměř všechna voda.

  4. Dušené cukety po samurajsku podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!