Dušené cukety po samurajsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 1 ks šalotka 2 lžíce sójová omáčka 4 ks menší cuketa 200 g mleté vepřové maso 2 lžíce rýžové víno 2 lžíce kukuřičná moučka 2 lžíce čestvý zázvor podle chuti sůl
Postup Dušené cukety po samurajsku recept
Postup přípravy receptu
-
Cukety omyjeme a nakrájíme na asi 4 cm dlouhé špalíčky, které vydlabeme a trochu zasypeme kukuřičnou moučkou. Šalotku omyjeme a pokrájíme nadrobno. Zázvor nastrouháme. Zázvor čerstvý můžeme v receptu nahradit i lžičkou mletého zázvoru.
V míse si smícháme mleté maso s šalotkou, čerstvým zázvorem, vínem, sójovou omáčkou, kukuřičnou moučkou. Lehce osolíme a touto směsí naplníme cukety.
V hluboké pánvi rozehřejeme olej. Na mírném stupni osmahneme špalíčky cuket ze všech stran mírně dohněda. Poté podlijeme 2 dl vody a pod pokličkou dusíme stále na mírném ohni doměkka, než se vydusí téměř všechna voda.
Dušené cukety po samurajsku podáváme s rýží.