Dušené červené zelí 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 lžíce sádlo
5 kuliček jalovec
2 lžíce hladká mouka
1 hrnek hovězí vývar
1 balíček sterilované zelí
podle chuti
cukr
sůl
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme sterilované červené zelí s nálevem, přidáme hrnek hovězího vývaru a pět kuliček jalovce. Uvedeme do varu.

  2. Po 15-ti minutách na pánvi rozehřejeme kousek sádla a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme dvěmi polévkovými lžícemi hladké mouky. Zásmažku vlijeme do hrnce se zelím a ještě 5 - 10 minut za intenzivního míchání vaříme.

  3. Dušené červené zelí ochutíme solí, cukrem a octem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!