Jogurtová hrachová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
majoránka
voda
zelená petrželka
tekuté polévkové koření
350 ml smetanový bílý jogurt
500 g půlený žlutý hrách

Postup přípravy receptu

  1. Půlený hrách probereme, propláchneme a namočíme na 3 hodiny do vody. V téže vodě uvaříme doměkka. Osobně mám raději, když se hrách téměř rozpadá. Pokud se nám zdá vody příliš, slijeme ji

  2. Hrách promačkáme párkrát šťouchadlem na brambory, vrátíme na plotýnku, vmícháme hustý bílý jogurt a dochutíme - solí, tekutým polévkovým kořením, majoránkou a nasekanou petrželkou (nebo sušenou). Polévku nezahušťujeme

  3. Jogurtovou hrachovou polévku můžeme podávat ihned v miskách. Výborná je s chlebem i topinkami. My ji doma máme klidně i místo hlavního chodu, je dost sytá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!