Minutkové kari recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce solamyl
1 ks cibule
2 lžíce kari koření
1 kelímek sladká smetana
400 g vepřové maso (kýta, plecko)
250 g uzený bůček (libový)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Uzený bůček nakrájíme na větší kostky, vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky

  2. Na pánvi rozpustíme bůček, přidáme cibulku, maso, kari koření a asi 7 minut opékáme. Pak vše osolíme

  3. Mezitím si ve smetaně rozmícháme solamyl

  4. Na orestované maso nalijeme smetanu, asi dvě minuty povaříme a podáváme

  5. Minutové kari můžeme podávat s hranolky, rýží nebo restovanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!