Dušená zelenina s hráškem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 1 ks pórek 2 špetky libeček 1 lžíce olivový olej 2 ks červená kapie 1 konzerva sterilovaný hrášek 3 ks bílá paprika 2 lžíce jemná hořčice mletý barevný pepř
Postup Dušená zelenina s hráškem
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si zeleninu. Pórek očistíme a nakrájíme nadrobno. Papriky také očistíme a nakrájíme na nudličky. Hrášek otevřeme, ale vodu si necháme na podlití leča
Na oleji nejprve osmahneme pórek. Když chytne barvu, podlijeme ho trochou vody, přidáme papriku, osolíme, opepříme a přikryjeme pokličkou. Necháme dusit, dokud nám paprika trochu nezměkne. Poté přidáme hrášek i s vodou, podle potřeby ještě více podlijeme, přidáme oloupaný stroužek česneku, libeček a znovu krátce podusíme. Nakonec dušenou zeleninu zahustíme hořčicí, prohřejeme a odstavíme
Dušenou zeleninu s hráškem podáváme jako čistě zeleninový hlavní chod. Můžeme přikusovat pečivo. Podušenou zeleninu můžeme také vmíchat do uvařené rýže.