Dušená zelenina s hráškem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 ks pórek
2 špetky libeček
1 lžíce olivový olej
2 ks červená kapie
1 konzerva sterilovaný hrášek
3 ks bílá paprika
2 lžíce jemná hořčice
mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si zeleninu. Pórek očistíme a nakrájíme nadrobno. Papriky také očistíme a nakrájíme na nudličky. Hrášek otevřeme, ale vodu si necháme na podlití leča

  2. Na oleji nejprve osmahneme pórek. Když chytne barvu, podlijeme ho trochou vody, přidáme papriku, osolíme, opepříme a přikryjeme pokličkou. Necháme dusit, dokud nám paprika trochu nezměkne. Poté přidáme hrášek i s vodou, podle potřeby ještě více podlijeme, přidáme oloupaný stroužek česneku, libeček a znovu krátce podusíme. Nakonec dušenou zeleninu zahustíme hořčicí, prohřejeme a odstavíme

  3. Dušenou zeleninu s hráškem podáváme jako čistě zeleninový hlavní chod. Můžeme přikusovat pečivo. Podušenou zeleninu můžeme také vmíchat do uvařené rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!