Dušená zelenina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
3 ks mrkev
10 dkg salám
1 ks květák
5 ks kedlubna
1 ks jarní cibulka
3 ks nové brambory
podle chuti
česnek
vegeta
mletý černý pepř
mořská sůl
podle potřeby
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si zeleninu, kterou oloupeme a nakrájíme na nudličky. Menší květák si rozdělíme na větší růžičky a pokrájíme si je na na velikost, která nám vyhovuje. Oloupeme si cibulku a nakrájíme ji na kostičky. Salám nakrájíme na kostky.

  2. Na troše oleje orestujeme cibulku dozlatova. Na cibulku pak vhodíme kostičky salámu a opečeme si je do křupava. Pak přidáme mrkev a kedlubny. Po chvilce restování přihodíme květák a kostičky brambor. Nyní teprve okořeníme solí, pepřem, vegetou a sušeným česnekem. Pak zalijeme trochou vody a dusíme doměkka.

  3. Dušenou zeleninu podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k různě připravenému masu. Druhy zeleniny si můžeme obměňovat podle vlastní chuti. My podle dostupnosti přidáváme kapustu, patison a cuketu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!