Dušená vepřová plec na pivu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 300 g cibule sádlo hladká mouka 800 g vepřová plec drcený kmín 500 ml světlé pivo sušené oregano mletý černý pepř nať jarní cibulky
Postup Dušená vepřová plec na pivu
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec očistíme od přebytečného tuku a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Pak maso ze všech stran osolíme, opepříme, promícháme s cibulí a olejem a necháme v chladu přes noc odležet
Odleželé maso s cibulí obalíme v hladké mouce a poté zprudka orestujeme na sádle do růžova. Během opékání vmícháme drcený kmín, špetku oregana a prolisovaný česnek. Opečenou směs podlijeme pivem, zakryjeme a zvolna dusíme, dokud se pivo zcela neodpaří. Pak maso podle potřeby podlijeme vývarem a dusíme doměkka
Dušenou plec na pivu ve vlastní šťávě rozdělíme na porce, posypeme nasekanou natí jarní cibulky a podáváme s dušenou rýží.