Dušená vepřová plec na pivu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
300 g cibule
sádlo
hladká mouka
800 g vepřová plec
drcený kmín
500 ml světlé pivo
sušené oregano
mletý černý pepř
nať jarní cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec očistíme od přebytečného tuku a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Pak maso ze všech stran osolíme, opepříme, promícháme s cibulí a olejem a necháme v chladu přes noc odležet

  2. Odleželé maso s cibulí obalíme v hladké mouce a poté zprudka orestujeme na sádle do růžova. Během opékání vmícháme drcený kmín, špetku oregana a prolisovaný česnek. Opečenou směs podlijeme pivem, zakryjeme a zvolna dusíme, dokud se pivo zcela neodpaří. Pak maso podle potřeby podlijeme vývarem a dusíme doměkka

  3. Dušenou plec na pivu ve vlastní šťávě rozdělíme na porce, posypeme nasekanou natí jarní cibulky a podáváme s dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!