Dušená mrkev s hovězím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 lžic cukr
2 lžičky olej
4 ks cibule
1 hrnek voda
3 kg mrkev
1 list bobkový list
5 kuliček nové koření
1 lžíce hladká mouka
1/2 l hovězí vývar
3/4 kg hovězí kližka

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso omyjeme a dáme vařit doměkka. Poté slijeme vývar, ten budeme potřebovat na podlití mrkve

  2. Na troše oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme oloupanou a na kolečka pokrájenou mrkev. Necháme trochu opéct a poté přidáme cukr, kdo jak má rád sladké, a vývar, aby se mrkev dusila. Přidáme i 5 kuliček nového koření a 1 bobkový list, chvilku dusíme. Když je mrkev měkká, přidáme hrníček mouky rozmíchané s vodou, můžeme použít i hotovou jíšku. Chvíli povaříme a máme hotovo

  3. Takto podušená mrkev je také velmi dobrá samotná (bez masa), v tom případě je jídlo vhodné i pro vegetariány. Dušenou mrkev s hovězím masem podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!