Dušená mrkev s hovězím masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 lžic cukr 2 lžičky olej 4 ks cibule 1 hrnek voda 3 kg mrkev 1 list bobkový list 5 kuliček nové koření 1 lžíce hladká mouka 1/2 l hovězí vývar 3/4 kg hovězí kližka
Postup Dušená mrkev s hovězím masem
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso omyjeme a dáme vařit doměkka. Poté slijeme vývar, ten budeme potřebovat na podlití mrkve
Na troše oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme oloupanou a na kolečka pokrájenou mrkev. Necháme trochu opéct a poté přidáme cukr, kdo jak má rád sladké, a vývar, aby se mrkev dusila. Přidáme i 5 kuliček nového koření a 1 bobkový list, chvilku dusíme. Když je mrkev měkká, přidáme hrníček mouky rozmíchané s vodou, můžeme použít i hotovou jíšku. Chvíli povaříme a máme hotovo
Takto podušená mrkev je také velmi dobrá samotná (bez masa), v tom případě je jídlo vhodné i pro vegetariány. Dušenou mrkev s hovězím masem podáváme s vařeným bramborem.