Dušená mrkev nakyselo s vepřovým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
sůl
2 lžíce ocet
0 kg mrkev
0 l vývar z masoxu
1 větší cibule
0 kg vepřové maso
podle potřeby
hladká mouka nebo hotová jíška na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nasekáme na kostičky a klasicky osmažíme na másle či oleji. Po zpěnění přidáme maso a dusíme do poloměkka, poté přidáme i očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev. Dusíme cca 30 minut.

  2. Osolíme podle chuti, přilijeme vývar, ochutíme octem, cukrem a nakonec zahustíme moukou nebo hotovou jíškou.

  3. Dušenou mrkev nakyselo s vepřovým masem podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!