Dušená mrkev nakyselo s vepřovým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr sůl 2 lžíce ocet 0 kg mrkev 0 l vývar z masoxu 1 větší cibule 0 kg vepřové maso podle potřeby hladká mouka nebo hotová jíška na zahuštění
Postup Dušená mrkev nakyselo s vepřovým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nasekáme na kostičky a klasicky osmažíme na másle či oleji. Po zpěnění přidáme maso a dusíme do poloměkka, poté přidáme i očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev. Dusíme cca 30 minut.
Osolíme podle chuti, přilijeme vývar, ochutíme octem, cukrem a nakonec zahustíme moukou nebo hotovou jíškou.
Dušenou mrkev nakyselo s vepřovým masem podáváme s vařeným bramborem.