Dušená mrkev na česneku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 palička česnek
2 lžíce olivový olej
1 ks střední cibule
8 ks velká mrkev
voda na podlití
čerstvá petrželka
1 lžíce tmavá sójová omáčka
bylinková sůl
1/2 kostky bylinkový bujón

Postup přípravy receptu

  1. Velké mrkve oškrábeme a nakrájíme kousky, můžeme i kolečka. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na hrubé kostičky, česnek na plátky

  2. V hluboké pánvi rozpálíme kvalitní olivový olej a cibulku osmahneme dozlatova, pak přisypeme mrkev a česnek. Asi 5 - 10 minut za občasného promíchání necháme osmahnout. Zakápneme sójovou omáčkou a posypeme bylinkovou solí. Poté podlijeme horkou vodou tak, aby byla mrkev ponořená a rozdrobíme bylinkový bujón s příměsí česneku, ten lze samozřejmě nahradit čerstvými bylinkami a solí navíc. Přikryjeme pokličkou a podusíme, dokud není šťáva z poloviny a víc vysmahnutá, a mrkev měkká

  3. Dušenou mrkev na česneku podáváme jako hlavní chod, ale klidně i jako přílohu k masitým pokrmům. Na talíři ozdobíme čerstvou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!