Dušená mrkev na česneku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 palička česnek 2 lžíce olivový olej 1 ks střední cibule 8 ks velká mrkev voda na podlití čerstvá petrželka 1 lžíce tmavá sójová omáčka bylinková sůl 1/2 kostky bylinkový bujón
Postup Dušená mrkev na česneku
Postup přípravy receptu
-
Velké mrkve oškrábeme a nakrájíme kousky, můžeme i kolečka. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na hrubé kostičky, česnek na plátky
V hluboké pánvi rozpálíme kvalitní olivový olej a cibulku osmahneme dozlatova, pak přisypeme mrkev a česnek. Asi 5 - 10 minut za občasného promíchání necháme osmahnout. Zakápneme sójovou omáčkou a posypeme bylinkovou solí. Poté podlijeme horkou vodou tak, aby byla mrkev ponořená a rozdrobíme bylinkový bujón s příměsí česneku, ten lze samozřejmě nahradit čerstvými bylinkami a solí navíc. Přikryjeme pokličkou a podusíme, dokud není šťáva z poloviny a víc vysmahnutá, a mrkev měkká
Dušenou mrkev na česneku podáváme jako hlavní chod, ale klidně i jako přílohu k masitým pokrmům. Na talíři ozdobíme čerstvou petrželkou.