Kořeněný čočkový krém s bramborem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo 1 lžíce petrželka 4 ks brambory 1 lžíce majoránka 1,5 - 2 l voda parmazán 1 lžíce olivový olej 3/4 hrnku červená čočka barevný pepř 2 - 3 ks jarní cibulka s natí 2 špetky koření garam masala 2 snítky čerstvé maggi
Postup Kořeněný čočkový krém s bramborem
Postup přípravy receptu
-
Středně velké brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Cibuli i s natí očistíme a nakrájíme na kousky. Loupanou červenou čočku propláchneme
V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a nejprve osmahneme cibuli. Vsypeme brambory a necháme pár minut restovat. Poté zasypeme solí, kořením garam masala, petrželkou, přidáme snítky čerstvého maggi a přisypeme čočku. Zalijeme vodou, polévku přivedeme k varu a vaříme doměkka asi 15 minut. Na závěr polévku dochutíme čerstvě mletým barevným pepřem, rozemnutou majoránkou a podle potřeby dosolíme. Polévku tyčovým mixérem rozmixujeme, nemusí být úplně do hladké konzistence
Kořeněný čočkový krém s bramborem podáváme horký s čerstvým chlebem.