Hrušky dušené v páře s omáčkou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

0,5 l voda
50 g mandle
3 ks hřebíček
4 ks hruška
1 ks celá skořice
1 balíček vanilkový pudink bez vaření
1/2 lžičky rumová esence
1/2 balíčku vanilínový cukr
1 ks tmavá čokoládová poleva v sáčku

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky omyjeme, oloupeme, podélně rozkrojíme na půlky a zbavíme jádřinců. Mandle spaříme, zbavíme slupek a usekáme nahrubo

  2. Do napařovacího hrnce vlijeme vodu, přidáme celou skořici, hřebíček, vanilínový cukr a vše přivedeme k varu. Očištěné hrušky klademe na napařovací část hrnce a pod pokličkou dusíme v páře do poloměkka

  3. Potom hrušky vyjmeme a kořeněný odvar necháme vychladnout. Podle návodu na obalu připravíme tmavou čokoládovou polevu, kterou dušené vychladlé hrušky ozdobíme

  4. Vychladlý kořeněný odvar slijeme. Odměříme 4 dl, přidáme rumovou esenci, balíček pudinku a šlehačem za 3 minuty připravíme omáčku

  5. Hrušky s čokoládovou polevou rozdělíme na talířky, přelijeme vanilkovo-rumovou omáčkou a posypeme usekanými mandlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!