Hrušky plněné sýrovým krémem recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
100 g niva
citronová šťáva
40 g vlašské ořechy
mletý černý pepř
3 ks měkké vyzrálé hrušky
4 - 6 lžic zakysaná smetna
150 g rikota
6 ks vlašské jádro

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme sýrový krém. Sýr niva a vlašské ořechy nastrouháme najemno. Obě suroviny vložíme do mísy a promícháme se sýrem rikota, přidáme zakysanou smetanu a vše vyšleháme do hladka. Podle chuti lehce přisolíme a opepříme. Krém necháme rozležet v chladu alespoň 30 minut

  2. Hrušky očistíme, rozkrojíme na poloviny a zbavíme jádřinců. Nyní vydlabeme asi 1/3 dužiny tak, aby z půlek hrušek vznikly mističky k plnění krémem. Dužinu nakrájíme na malé kousky, které použijeme na ozdobu

  3. Takto připravené hrušky zakapeme citronovou šťávou, bohatě naplníme sýrovým krémem, poklademe nakrájenou dužinou a ozdobíme jádrem vlašského ořechu

  4. Pro úspěch toho receptu je nutné použít měkké vyzrálé máslové hrušky, které plníme výbornou sýrovou směsí s ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!