Dušená kapusta s vepřovým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 hlávka kapusta
700 g vepřový bok
podle chuti
sůl
kmín
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový bok vykostíme, odstraníme kůži a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme také na kostičky. Kapustu rozebereme a důkladně omyjeme. Nakrájíme na proužky.

  2. Maso dáme na pánev a při mírné teplotě necháme vyškvařit sádlo. Přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Maso osolíme, opepříme a zaprášíme mletou paprikou. Poté přidáme kapustu, přisypeme kmín, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  3. Dušenou kapustu s vepřovým masem podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!