Drůbeží srdíčka na kari s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
2 ks jablko
1 lžička kari koření
1 lžička citronová šťáva
500 g drůbeží srdíčka

Postup přípravy receptu

  1. Srdíčka zbavíme zbytků trubic a blan a nakrájíme je a kolečka. Cibuli oloupeme a jemně posekáme. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a na hrubém struhadle je nastrouháme tak, aby nám zůstala slupka v ruce. Lehce je zakapeme citronovou šťávou a promícháme.

  2. Rozehřejeme si vyšší pánev nebo hrnec. Nalijeme olej a necháme jej zahřát. Přidáme cibuli a necháme ji zpěnit. Vsypeme srdíčka, osolíme, zaprášíme kari a restujeme. Když je maso zatáhnuté, přidáme jablka a dusíme doměkka. Nakonec podle chuti směs ochutíme.

  3. Ideální přílohou k drůbežím srdíčkům na kari s jablky je rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!