Drůbeží roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžičky sůl
2 ks vejce
3 plátky šunka
1 ks cibule
3 plátky sýr
1 lžíce francouzská hořčice
0 lžiček bílý pepř
12 dkg anglická slanina
3 ks sterilované žampiony
1 ks krůtí prsa
0 ks červené papriky
podle potřeby
máslo
horká voda

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme nakrájené žampiony a osmahneme. Vmícháme vejce, osolíme, mírně opepříme, přidáme na nudličky nakrájenou papriku, promícháme a stáhneme z ohně.

  2. Krůtí prsa rozkrojená na plát naklepeme, lehce osolíme a potřeme francouzskou hořčicí. Pak na ně rozložíme anglickou slaninu, šunku, plátkový sýr a potřeme připravenou náplní. Naplněné maso svineme do rolády, převážeme a v pekáčku opečeme na rozehřátém másle. Drůbeží roládu podlijeme trochou horké vody a pečeme dozlatova. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou s máslem, podléváme trochou vody a obracíme. Z upečené drůbeží rolády odstraníme nit a nakrájíme na plátky.

  3. Drůbeží roládu podáváme s různě upravenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!