Drůbeží ragú s ovocem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
sůl
2 - 3 lžičky solamyl
2 lžíce tuk
3 ks cibule
2 ks jablko
1 lžička kari
1 ks banán
mletý pepř
citronová šťáva
1/2 kelímku smetana ke šlehání
500 g drůbeží játra
Postup Drůbeží ragú s ovocem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Jablka oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na silnější plátky. Banán oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka a zakápneme citronovou šťávou
Játra opečeme na rozpáleném tuku, osolíme, opeříme a vyjmeme. Ve výpeku podusíme cibuli a jablka. Pak přidáme banán, posypeme kari a prohřejeme
Omáčku zahustíme ve smetaně rozmíchaným solamylem, vrátíme játra a vše necháme asi 3 minuty provařit
Drůbeží ragú s ovocem podáváme s dušenou rýží.