Drůbeží ragú s ovocem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 - 3 lžičky solamyl
2 lžíce tuk
3 ks cibule
2 ks jablko
1 lžička kari
1 ks banán
mletý pepř
citronová šťáva
1/2 kelímku smetana ke šlehání
500 g drůbeží játra

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Jablka oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na silnější plátky. Banán oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka a zakápneme citronovou šťávou

  2. Játra opečeme na rozpáleném tuku, osolíme, opeříme a vyjmeme. Ve výpeku podusíme cibuli a jablka. Pak přidáme banán, posypeme kari a prohřejeme

  3. Omáčku zahustíme ve smetaně rozmíchaným solamylem, vrátíme játra a vše necháme asi 3 minuty provařit

  4. Drůbeží ragú s ovocem podáváme s dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!