Drůbeží na jehle recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina 1 ks cuketa 8 ks žampiony 1 ks červená paprika 1 ks zelená paprika 400 g kuřecí řízky sůl a pepř dle chuti 1 lžička drcené hořčičné semínko na potření 5 lžic olej 0.5 ks citron
Postup Drůbeží na jehle recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, pokapeme citronovou šťávou a olejem.
Osolíme, opepříme a posypeme drceným hořčičným semínkem. Necháme chvíli odležet v chladu. Očištěné žampiony, zeleninu a slaninu pokrájíme na kousky.
Na jehly (nebo špejle) střídavě napichujeme maso, zeleninu, slaninu a houby. Jehly potřeme slabě olejem a zvolna opékáme za všech stran na grilu nebo doma na pánvi.
Hotové drůbeží na jehle podáváme s opečenými bramborami nebo jen tak s pečivem.