Drůbeží na jehle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
1 ks cuketa
8 ks žampiony
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
400 g kuřecí řízky
sůl a pepř dle chuti
1 lžička drcené hořčičné semínko
na potření
5 lžic olej
0.5 ks citron

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kousky, pokapeme citronovou šťávou a olejem.

  2. Osolíme, opepříme a posypeme drceným hořčičným semínkem. Necháme chvíli odležet v chladu. Očištěné žampiony, zeleninu a slaninu pokrájíme na kousky.

  3. Na jehly (nebo špejle) střídavě napichujeme maso, zeleninu, slaninu a houby. Jehly potřeme slabě olejem a zvolna opékáme za všech stran na grilu nebo doma na pánvi.

  4. Hotové drůbeží na jehle podáváme s opečenými bramborami nebo jen tak s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!