Řízky pod čepicí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce 1 lžíce grilovací koření 4 lžíce olivový olej 3 ks kuřecí prsa 1 hrst sekaná petrželka 1 svazeček jarní cibulka 10 dkg tvrdý sýr mletý černý pepř
Postup Řízky pod čepicí
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa rozkrojíme do tvaru motýlka, prsty jemně naklepeme a okořeníme. Rychle je opečeme na pánvi, naskládáme do zapékací misky a přelijeme výpekem
Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Sýr nastrouháme a cibulovou nať nasekáme najemno. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Opatrně vmícháme sýr a cibulkovou nať. Hmotu ochutíme solí a pepřem. Na každý opečený řízek dáme 1/3 směsi, rozetřeme a uprostřed trošku rozhrneme a posadíme žloutek
Řízky pod čepicí zapečeme 15 minut v troubě na 180 °C, až žloutky ztuhnou a bílky zrůžoví. Řízky pod čepicí posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s brambory a zeleninovým salátem.