Řízky pod čepicí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
1 lžíce grilovací koření
4 lžíce olivový olej
3 ks kuřecí prsa
1 hrst sekaná petrželka
1 svazeček jarní cibulka
10 dkg tvrdý sýr
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa rozkrojíme do tvaru motýlka, prsty jemně naklepeme a okořeníme. Rychle je opečeme na pánvi, naskládáme do zapékací misky a přelijeme výpekem

  2. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Sýr nastrouháme a cibulovou nať nasekáme najemno. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Opatrně vmícháme sýr a cibulkovou nať. Hmotu ochutíme solí a pepřem. Na každý opečený řízek dáme 1/3 směsi, rozetřeme a uprostřed trošku rozhrneme a posadíme žloutek

  3. Řízky pod čepicí zapečeme 15 minut v troubě na 180 °C, až žloutky ztuhnou a bílky zrůžoví. Řízky pod čepicí posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s brambory a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!