Drožďová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
40 g tuk
1 ks cibule
1 ks mrkev
40 g droždí
1 lžíce sekaná petrželka
20 g hladká mouka
1 lžíce sterilovaný hrášek
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
1 lžička mletá pálivá paprika
Postup Drožďová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Mrkev očistíme, omyjeme a hrubě nastrouháme. Hrášek necháme na sítu okapat.
Na tuku zpěníme cibulku, přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání osmažíme. Potom přidáme mouku, znovu opražíme a nakonec vsypeme papriku.
Takto připravený základ zalijeme vodou, vložíme mrkev, osolíme, opepříme a vaříme, dokud mrkev nezměkne.
Do hotové polévky přidáme hrášek a petrželku. Drožďovou polévku jen prohřejeme a ihned podáváme.