Drožďová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 40 g tuk 1 ks cibule 1 ks mrkev 40 g droždí 1 lžíce sekaná petrželka 20 g hladká mouka 1 lžíce sterilovaný hrášek podle chuti sůl mletý černý pepř 1 lžička mletá pálivá paprika
Postup Drožďová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Mrkev očistíme, omyjeme a hrubě nastrouháme. Hrášek necháme na sítu okapat.
Na tuku zpěníme cibulku, přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání osmažíme. Potom přidáme mouku, znovu opražíme a nakonec vsypeme papriku.
Takto připravený základ zalijeme vodou, vložíme mrkev, osolíme, opepříme a vaříme, dokud mrkev nezměkne.
Do hotové polévky přidáme hrášek a petrželku. Drožďovou polévku jen prohřejeme a ihned podáváme.