Drožďová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g tuk
1 ks cibule
1 ks mrkev
40 g droždí
1 lžíce sekaná petrželka
20 g hladká mouka
1 lžíce sterilovaný hrášek
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
1 lžička mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Mrkev očistíme, omyjeme a hrubě nastrouháme. Hrášek necháme na sítu okapat.

  2. Na tuku zpěníme cibulku, přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání osmažíme. Potom přidáme mouku, znovu opražíme a nakonec vsypeme papriku.

  3. Takto připravený základ zalijeme vodou, vložíme mrkev, osolíme, opepříme a vaříme, dokud mrkev nezměkne.

  4. Do hotové polévky přidáme hrášek a petrželku. Drožďovou polévku jen prohřejeme a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!