Drobenkový jablkový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
cukr
1 kg jablko
rozinky
mletá skořice
těsto
2 ks vejce
1 hrnek mléko
1 ks prášek do pečiva
2 hrnky cukr krupice
1 lžička mletá skořice
1 kg hrubá mouka
2 kostky Hera

Postup přípravy receptu

  1. Jablka nastrouháme nahrubo, promícháme s trochou cukru podle chuti, skořice a rozinek.

  2. Mouku, cukr, skořici a tuk dáme do mísy a vytvoříme drobenku. Asi čtvrtinu drobenky odložíme do druhé mísy. Do větší části drobenky rozklepneme 2 vejce, přidáme sklenku mléka, prášek do pečiva, promícháme.

  3. Na vymazaný a vysypaný plech urovnáme připravenou hmotu, navrstvíme jablka a na ně nasypeme odloženou drobenku. Ve vyhřáté troubě pečeme drobenkový jablkový koláč asi na 180 °C dozlatova.

  4. Upečený drobenkový jablkový koláč sypeme moučkovým cukrem. Dobrým doplňkem je ušlehaná smetana nebo kysaná smetana.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!