Drobenkový jablkový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň cukr 1 kg jablko rozinky mletá skořice těsto 2 ks vejce 1 hrnek mléko 1 ks prášek do pečiva 2 hrnky cukr krupice 1 lžička mletá skořice 1 kg hrubá mouka 2 kostky Hera
Postup Drobenkový jablkový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka nastrouháme nahrubo, promícháme s trochou cukru podle chuti, skořice a rozinek.
Mouku, cukr, skořici a tuk dáme do mísy a vytvoříme drobenku. Asi čtvrtinu drobenky odložíme do druhé mísy. Do větší části drobenky rozklepneme 2 vejce, přidáme sklenku mléka, prášek do pečiva, promícháme.
Na vymazaný a vysypaný plech urovnáme připravenou hmotu, navrstvíme jablka a na ně nasypeme odloženou drobenku. Ve vyhřáté troubě pečeme drobenkový jablkový koláč asi na 180 °C dozlatova.
Upečený drobenkový jablkový koláč sypeme moučkovým cukrem. Dobrým doplňkem je ušlehaná smetana nebo kysaná smetana.