Drobenková buchta s jahodami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
3 lžíce cukr
3 hrnečky mléko
2 balíčky jahodový pudinkový prášek
těsto
1 ks vejce
250 g máslo
1 hrneček cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
3 hrnečky polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
jahody

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink. Mouku, cukr krupice, vanilkový cukr a prášek do pečiva promícháme, přidáme vejce, pokrájené máslo nebo tuk na pečení a vše rozemneme na drobenku.

  2. Na menší vyšší plech vyložený pečicím papírem, nasypeme asi 2/3 drobenky, zalijeme ji pudinkem, poklademe jahodami a posypeme zbytkem drobenky.

  3. Drobenkovou buchtu pečeme asi 3/4 hodiny v předehřáté troubě. Buchtu nakrájíme až po úplném vychladnutí.

  4. Drobenkovou buchtu s jahodami podáváme jako lahodný moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!