Drobenková buchta s jahodami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 3 lžíce cukr 3 hrnečky mléko 2 balíčky jahodový pudinkový prášek těsto 1 ks vejce 250 g máslo 1 hrneček cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 3 hrnečky polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva podle potřeby jahody
Postup Drobenková buchta s jahodami recept
Postup přípravy receptu
-
Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink. Mouku, cukr krupice, vanilkový cukr a prášek do pečiva promícháme, přidáme vejce, pokrájené máslo nebo tuk na pečení a vše rozemneme na drobenku.
Na menší vyšší plech vyložený pečicím papírem, nasypeme asi 2/3 drobenky, zalijeme ji pudinkem, poklademe jahodami a posypeme zbytkem drobenky.
Drobenkovou buchtu pečeme asi 3/4 hodiny v předehřáté troubě. Buchtu nakrájíme až po úplném vychladnutí.
Drobenkovou buchtu s jahodami podáváme jako lahodný moučník.