Dort z nugátové pochoutky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks žloutek
2 lžíce cukr krupice
250 g mascarpone
1 balíček vanilkový cukr
2 lžíce čokoládový likér
250 ml smetana ke šlehání (40%)
1 ks piškotový korpus (20cm)
150 g nugátová pochoutka
na ozdobu
2 lžíce čokoládové hoblinky
1 balíček světlá čokoládová poleva
na potření
1 lžíce čokoládový likér

Postup přípravy receptu

  1. Hlubší misku vypláchneme vodou a vyložíme potravinářskou fólií. Korpus překrojíme a podle velikosti misky vykrojíme dvě kola. Jedno větší, to bude sloužit jako spodek dortu, a menší kolo přijde mezi krém.

  2. Nad párou vyšleháme žloutky s oběma cukry a čokoládovým likérem do husté pěny. Stáhneme a zašleháme nugátovou pochoutku (nutelu, čokoládovou pomazánku, lískooříškovou pochoutku veverku - k dostání ve všech supermarketech). Maskarpone promícháme a všleháme do krému. Smetanu vyšleháme do tuha a také ji vmícháme do krému.

  3. Misku naplníme do poloviny krémem, uhladíme, přikryjeme menším kolem korpusu a zakápneme likérem. Doplníme zbylým krémem a uzavřeme větším kolem piškotového korpusu. Neprodyšně přikryjeme potravinářskou fólií a dáme do lednice přes noc ztuhnout.

  4. Dort vyklopíme a povrch přelijeme čokoládovou polevou, připravenou podle návodu a posypeme hoblinkami čokolády.

  5. Dort krájíme nožem namočeným do horké vody.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!