Dort z bílé čokolády recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
200 g sušenky
krém
2 lžíce pomerančový džus
2 lžíce med
400 g bílá čokoláda
600 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout. Sušenky rozdrtíme.Sušenky můžeme použít podle chuti. Dobré jsou máslové, kokosové i čokoládové. Máslo smícháme se sušenkami a vzniklou hmotu rovnoměrně rozprostřeme na dno dortové formy vyložené pečícím papírem. Sušenkový korpus zapečeme v předehřáté troubě na 180 °C nebo na 160 °C v horkovzdušné. Zapékáme asi 10 minut. Pak korpus necháme vychladnout.

  2. Zatím si připravíme krém. Nad parou si rozehřejeme čokoládu spolu s džusem, medem a 150 ml smetany. Čokoládu roztopíme pomalu. Zbytek smetany ušleháme v tuhou šlehačku a pomalu smícháme s rozehřátou směsí. Krém nalijeme na vychladlý korpus a dáme do lednice ztuhnout aspoň na 3 hodiny.

  3. Ztuhlý dort z bílé čokolády ozdobíme čerstvým ovocem, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!