Dort Sacher recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks vejce
150 g máslo
30 g kakao
150 g čokoláda na vaření
150 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
150 g hladká mouka
1 lžička kypřící prášek
podle potřeby
tuk na vymazání
kokos na vysypání
na ozdobu
čokoládová poleva
na potření
1 sklenice meruňkový džem

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Čokoládu na vaření ve vodní lázni rozehřejeme. Ve šlehači ušleháme 150 g změklého másla s 150 g cukru moučka. Přidáme vanilkový cukr a postupně zašleháme 2 celá vejce a 4 žloutky. Potom přidáme rozpuštěnou čokoládu - lehce vychladlou. Ušleháme sníh ze 4 bílků a smícháme si mouku s práškem do pečiva a kakaem. Potom postupně do ušlehaného krému zamícháme střídavě směs mouky a sníh. Dobře promícháme.

  2. Těsto nalijeme do dortové formy o průměru 26 cm, kterou předem vymažeme a vysypeme kokosem, ořechy či jen strouhankou. Těsto pečeme při 170 °C asi 40 - 45 minut. Upečený korpus na dort necháme vychladnout.

  3. Vychladlý korpus vyklopíme, rozřízneme, potřeme meruňkovým džemem. Džem si ohřejte v mikrovlnce, aby byl horký a lépe prosákl. Džemem potřeme i vršek dortu. Celý Sacherův dort potřeme čokoládovou polevou.

  4. Sacher dort dáme vychladit do druhého dne a potom krájíme nožem, namočeným v horké vodě, aby čokoláda nepraskala. Je možné upéct jej také na plechu, potřít pařížskou šlehačkou a přelít čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!