Dort s bezé plněný tvarohovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
120 g máslo
40 g solamyl
60 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
100 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
200 g hladká mouka
krém
80 ml voda
2 kostky tvaroh
80 g cukr moučka
20 g želatina
1 balíček vanilkový cukr
poleva
2 ks bílek
100 g cukr krupice
na ozdobu
čokoládová poleva
podle potřeby
cukr moučka na vysypání
hladká mouka na vysypání
olej nebo tuk na vymazání
náplň
300 g višně (maliny)

Postup přípravy receptu

  1. Máslo vyšleháme s oběma druhy cukru a vejci do světlé pěny. Po částech přilijeme mléko a přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a solamylem. Vzniklé hladké těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy.

  2. Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh (poleva), který rozetřeme na těsto a dort vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme při 160 °C asi 45 minut. Upečený korpus necháme zcela vychladnout a pak ho vyjmeme. Vychladlý korpus prokrojíme.

  3. Želatinu necháme ve vodě nabobtnat. Tvaroh rozmícháme s oběma druhy cukru. Želatinu zahřejeme, necháme rozpustit, ale nevaříme. Ihned ji přilijeme k tvarohu a rozmícháme.

  4. Spodní díl korpusu vrátíme do vymyté formy, lehce vymazané olejem a vysypané mletým cukrem. Potřeme ho půlkou krému a poklademe okapanými kompotovanými višněmi. Zakryjeme zbylým krémem a přiklopíme korpusem.

  5. Povrch tvarohového dortu s bezé můžeme přestříknout rozpuštěnou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!