Dort s bezé plněný tvarohovým krémem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 120 g máslo 40 g solamyl 60 ml mléko 1 balíček prášek do pečiva 100 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 200 g hladká mouka krém 80 ml voda 2 kostky tvaroh 80 g cukr moučka 20 g želatina 1 balíček vanilkový cukr poleva 2 ks bílek 100 g cukr krupice na ozdobu čokoládová poleva podle potřeby cukr moučka na vysypání hladká mouka na vysypání olej nebo tuk na vymazání náplň 300 g višně (maliny)
Postup Dort s bezé plněný tvarohovým krémem recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo vyšleháme s oběma druhy cukru a vejci do světlé pěny. Po částech přilijeme mléko a přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a solamylem. Vzniklé hladké těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy.
Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh (poleva), který rozetřeme na těsto a dort vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme při 160 °C asi 45 minut. Upečený korpus necháme zcela vychladnout a pak ho vyjmeme. Vychladlý korpus prokrojíme.
Želatinu necháme ve vodě nabobtnat. Tvaroh rozmícháme s oběma druhy cukru. Želatinu zahřejeme, necháme rozpustit, ale nevaříme. Ihned ji přilijeme k tvarohu a rozmícháme.
Spodní díl korpusu vrátíme do vymyté formy, lehce vymazané olejem a vysypané mletým cukrem. Potřeme ho půlkou krému a poklademe okapanými kompotovanými višněmi. Zakryjeme zbylým krémem a přiklopíme korpusem.
Povrch tvarohového dortu s bezé můžeme přestříknout rozpuštěnou čokoládou.