Dort Rozador recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 sklenka cukr
2 lžíce želatina
1 balíček vanilkový cukr
500 g měkký tvaroh
0.5 balíčku dětské piškoty
250 g Hera
podle chuti
rum
čerstvé nebo kompotované ovoce
na ozdobu
strouhaná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu necháme bobtnat přibližně ve 150 - 200 ml vody, poté želatinu zahřejeme a rozpustíme, nesmí vařit! Vychladlou želatinu smícháme s tvarohy, Herou a cukrem (nejlépe v mixéru).

  2. Na dno dortové formy rozprostřeme piškoty a podle chuti můžeme pokapat rumem nebo rumovým aroma, pokud dort připravujeme pro děti - pokapeme ovocnou šťávou.

  3. Na piškoty nalijeme polovinu velmi dobře rozmixované bílé hmoty, jinak by se v želatině při nedostatečném rozmixování mohly vytvořit nevzhledné hrudky, na ni narovnáme ovoce, já nejraději používám broskve nakrájené na kousky, které zalijeme druhou polovinou hmoty. Před uložením do lednice můžeme dort ještě posypat nastrouhanou čokoládou.

  4. Necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne.

  5. Dort Rozadort můžeme dále různě zdobit svíčkami apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!