Dort Rozador recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 sklenka cukr 2 lžíce želatina 1 balíček vanilkový cukr 500 g měkký tvaroh 0.5 balíčku dětské piškoty 250 g Hera podle chuti rum čerstvé nebo kompotované ovoce na ozdobu strouhaná čokoláda
Postup Dort Rozador recept
Postup přípravy receptu
-
Želatinu necháme bobtnat přibližně ve 150 - 200 ml vody, poté želatinu zahřejeme a rozpustíme, nesmí vařit! Vychladlou želatinu smícháme s tvarohy, Herou a cukrem (nejlépe v mixéru).
Na dno dortové formy rozprostřeme piškoty a podle chuti můžeme pokapat rumem nebo rumovým aroma, pokud dort připravujeme pro děti - pokapeme ovocnou šťávou.
Na piškoty nalijeme polovinu velmi dobře rozmixované bílé hmoty, jinak by se v želatině při nedostatečném rozmixování mohly vytvořit nevzhledné hrudky, na ni narovnáme ovoce, já nejraději používám broskve nakrájené na kousky, které zalijeme druhou polovinou hmoty. Před uložením do lednice můžeme dort ještě posypat nastrouhanou čokoládou.
Necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne.
Dort Rozadort můžeme dále různě zdobit svíčkami apod.