Domácí sekaná se špekem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
3 ks vejce
3 hrnky strouhanka
2 ks cibule
2 hrnky voda
2 lžičky libeček
200 g špek
3 lžíce plnotučná hořčice
700 g mleté maso
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme, nasekáme najemno a v oleji ji osmahneme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Špek nakrájíme na kostičky. Troubu rozehřejeme na 180 °C

  2. Mleté maso dáme do mísy. Přidáme osmahnutou cibuli, česnek, vejce, špek, sůl, pepř a libeček. Přidáme vodu, která váže maso, a strouhanku. Vše řádně propracujeme a vytvaruje tři šišky sekané, které obalíme ve strouhance

  3. Pekáč vyložíme pečícím papírem a na něj dáme šišky sekané. Dáme do pekáčku s pečícím papírem. Přidáme sádlo a pekáč vložíme do předehřáté trouby. Po 25-ti minutách pečení potřeme šišky sekané plnotučnou hořčicí, která zabrání popraskání sekané. Poté pečeme ještě asi 20 minut. Upečené šišky sekané necháme ještě 10 minut odpočinout

  4. Domácí sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!