Domácí salámová a sýrová pizza recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

10 g cukr
15 g sůl
salám
20 g droždí
sýr
25 g olivový olej
500 g hladká mouka
8 lžic rajčatové pyré
1 lžička sušený rozmarýn
250 ml minerální perlivá voda

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme vlažnou minerálku a v ní rozpustíme cukr, droždí a přidáme i olej. Všechno dobře promícháme a přidáme mouku a promícháme. Po chvilce přidáme sůl a rozmarýn. Vypracujeme hladké těsto a necháme pod utěrkou 10 minut odpočinout

  2. Těsto rozdělíme na čtyři kusy a každý kousek zvlášť zabalíme do potravinové folie s rezervou na kynutí (zdvojnásobí objem) a lehce potřeme olivovým olejem, aby těsto neosychalo. Těsto necháme ještě hodinu kynout a pak necháme alespoň den dozrát v ledničce

  3. Hodinu dopředu necháme těsto v pokojové teplotě. Poté těsto rozmáčkneme a začneme vytahovat okraje, dokud nevznikne maximálně 0,5 cm tlustá placka. Placku přendáme na pečicí papír. Pizzu potřeme rajčatovým pyré a naskládáme salám a sýr podle chuti

  4. Další varianty mohou být například: špenát s osmahlou cibulkou, losos s mozzarellou, různé kombinace sýrů i salámů a podobně

  5. Domácí pizzu pečeme asi 12 - 16 minut v dolní části trouby při 250 °C

  6. Domácí salámovou a sýrovou pizzu podáváme hned po dopečení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!