Domácí perníkové řezy recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 lžíce med
1 lžička mletá skořice
120 g moučkový cukr
1 balíček vanilkový cukr
nasekané vlašské ořechy
švestková povidla
350 g hladká mouka
1 lžička jedlá soda

Postup přípravy receptu

  1. Na vál nasypeme mouku, přidáme sodu, cukry, vajíčka, skořici a med. Rukama propracujeme hladké těsto. Pokud se lepí, přisypáváme mouku, pokud je příliš tuhé, přidáme trochu medu

  2. Hotové těsto rozdělíme na 2 díly, první si vyválíme na velikost plechu (můžeme vyválet už přímo na pečícím papíru) a přeneseme na plech. Toto těsto pomažeme povidly, tak silně, jak má kdo rád. Pro chuť můžeme na povidla nasypat nasekané ořechy

  3. Druhou část těsta si také vyválíme a přikryjeme jí první namazanou část. Dáváme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme cca 20 min. Během pečení hlídáme a pokud těsto zrůžoví, stáhneme teplotu

  4. Perníkové řezy je nejlepší nechat uležet alespoň do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!